BiH

Snijeg i poledica otežavaju saobraćaj u višim predjelima

Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo – Rogatica) zbog snijega i leda na kolovozu za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja, objavili su iz BIHAMK-a

U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne danas se saobraća otežano, po zasnježenom i zaleđenom kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je mokar, a mjestimične poledice ima na mostovima, vijadutkima i na prilazima tunelima, navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo – Rogatica) zbog snijega i leda na kolovozu za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja.

Na putnom pravcu Posušje – Blidinje – Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, ne preporučuje se kretanje ni za jednu od kategorija vozila.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava saobraćanje, a na putevima na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

“Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme“, poručili su iz BIHAMK-a.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka – Klašnice (Zalužani), Sarajevo – Pale (tunel Čeljigovići) i Jajce – Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh