BiH

BiH: Novi snijeg pao u istočnoj Bosni i u planinskim predjelima

U Bosni preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša

Nove količine padavina registrovane su u istočnoj Bosni i u planinskim predjelima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH najviše padavina i to 4 milimetra po metru kvadratnom bio je u Han Pijesku, po 2 u Sarajevu i Srebrenici, te po 1 u Rudom i na Bjelašnici.

Tako je visina snijega na Bjelašnici 132 centimetra, na Čemernom 39, a na Ivan sedlu 32 centimetra. U Han Pijesku ima 20, na Sokocu 13, u Sarajevu 10, Bihaću 8, Mrkonjić Gradu 7, Srebrenici 6, Sanskom Mostu 5, Livnu 4, a Bugojnu, Rudom i Foči po 2 centimetra snijega.

U Bosni preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša.

U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno može padati slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh