BiH

Rijeke u porastu, u KS pojedinačne prijave poplavljenih objekata

Neretva i Trebižat su u blagom porastu, te u općini Konjic sinoć je došlo do začepljenja šahtova zbog obilnih kišnih padavina što je dovodilo do prekida u odvijanja saobraćaja…

Vodostaj - bhrt

Neretva i Trebižat su u blagom porastu, te u općini Konjic sinoć je došlo do začepljenja šahtova zbog obilnih kišnih padavina što je dovodilo do prekida u odvijanja saobraćaja, kazali su za N1 iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na terenu su ekipe komunalnog preduzeća, vatrogasci sa građevinskim mašinama i vrše čišćenje mulja, ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata i uklanjanje svega što je voda nanijela. Nema povrijeđenih osoba, kao ni veće materijalne štete.

Na području Kantona Sarajevo u toku noći bilo je pojedinačnih prijava u vezi poplave objekata uglavnom podrumskih prostorija u kućama koje se nalaze u blizini rijeka na raznim lokalitetima.

FUCZ je u stalnom kontaktu sa kantonalnim civilnim zaštitama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh