BiH

U Banjaluci počela svečana akademija, prisustvuje i Davor Pranjić

U Banjaluci je počela svečana akademija povodom Dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Milorad Dodik, Banja Luka - N1

Svečanoj akademiji prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, premijer RS Radovan Višković, ministri u Vladi RS te predstavnici RS u državnim institucijama. Kako javlja reporter N1, Akademiji prisustvuje i Davor Pranjić, potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda.

Prisutni su i članovi Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života BiH i Srbije.

Nakon svečane akademije, koja se održava u Sportskoj dvorani “Borik”, biće upriličen svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci.

Obilježavanje neustavnog Dana Republike počelo je danas u Banjaluci polaganjem vijenaca na spomen obilježjima borcima Vojske Republike Srpske, NOR-a te spomen obilježju i groblju 12 banjalučkih beba u Gradskom groblju.

Milorad Dodik dodijelio je ranije odlikovanja. Među njima je i šokantno odlikovanje Vladimira Putina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh