BiH

Meteorolozi najavljuju proljetne temperature: Prvo malo snijega pa kiše pred vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan Sedlo -6, Bihać, Drvar, Jajce i Tuzla -5, Bugojno, Livno i Sanski Most -4, Sarajevo i Zenica -3, Gradačac -2, Široki Brijeg 0, Stolac 2, Mostar 4, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne slaba kiša u nižim, a snijeg u višim područjima. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveistočni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna oko 1 stepen.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 14.12.2022 (Srijeda), pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

ZA 15.12.2022 (Četvrtak), pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Tokom noći kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

ZA 16.12.2022 (Petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh