BiH

Schmidt se sastao s reisom Kavazovićem

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se danas sa vrhovnim poglavarom Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

Schmidt se sastao s reisom Kavazovićem - twitter

Dinamičan i iscrpan razgovor sa reisu-l-ulemom Kavazovićem o daljem radu na uklanjanju diskriminacije, memorijalizaciji lokacija genocida, potrebama bošnjačkih povratnika u RS, ulozi vjerskih zajednica i njihovom doprinosu deeskalaciji tenzija i promoviranju suradnje u BiH“.

Visoki predstavnik u BiH Schmidt je naglasio da mjesta gdje su Bošnjaci zatvarani ili pogubljeni tokom srebreničkog genocida 1995. trebaju biti obilježena radi budućih generacija. Suočavanje s prošlošću i sjećanje na žrtve su ključni za pomirenje, OHR je spreman više se angažovati po ovom pitanju“, navedeno je u saopćenju OHR-a, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh