BiH

Federalna tržišna inspekcija od subote na terenu: Svako prekoračenje propisane cijene peleta će biti najoštrije sankcionisano

Federalni tržišni inspektorat će od subote vršiti pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH…

Pelet - Twitter

Federalni tržišni inspektorat će od subote vršiti pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, zbog Odluke Vlade FBiH o ograničavanju cijene peleta na maksimalnih 480 KM bez PDV-a, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, piše BHRT.

„Federalna uprava za inspekcijske poslove će kroz pojačano prisustvo federalnih tržišnih inspektora na terenu kontrolisati sve proizvođače i prometnike peleta u FBiH kako bi se osiguralo striktno poštivanje propisane cijene, a s ciljem zaštite potrošača i osiguranja stabilnosti tržišta“, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Današnjom odlukom Vlade FBiH propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima. Odluka stupa na snagu u subotu, 12.11.2022. godine, a za realizaciju i nadzor nad njenim provođenjem zadužene su federalna i kantonalne tržišne inspekcije.

Iz FUZIP-a pozivaju sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmetom sankcionisanja.

Građan prekoračenje propisane cijene peleta u maloprodaji mogu prijaviti putem:

– kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/
– telefona za prijave 033 / 22 66 44 (otvoren 24 sata)
– e-maila info@fuzip.gov.ba
– poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

Podsjetimo, i Vlada Republike Srpske je 3. novembra donijela odluku o ograničenju cijene peleta na 480 KM plus PDV, a ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će u narednom periodu inspekcijski organi i u Republici Srpskoj kontrolisati poštovanje odluke Vlade RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh