BiH

Schmidt: Borba protiv korupcije prioritet broj jedan za bh. vlasti

Borba protiv korupcije, uključujući prevenciju i zaštitu zviždača, mora biti prioritet broj jedan za vlasti u BiH, izjavio je danas visoki predstavnik Christian Schmidt tokom posjete Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Visoki predstavnik se sastao sa novoimenovanim direktorom Agencije Elvisom Kondžićem, zamjenicom direktora Damirkom Mioč, te pomoćnikom direktora Mevludinom Džindom kako bi se informirao o prioritetima Agencije i strategijama za borbu protiv korupcije.

Visoki predstavnik je izrazio podršku za značajan posao koji ova agencija treba da radi kako bi jačala povjerenje građana u javne institucije. Korupcija je i dalje jedan od ključnih izazova u BiH i jedan od glavnih razloga za veliki odliv stanovništva. Zato je toliko značajno da se ona iskorijeni i visoki predstavnik će nastaviti pomno pratiti rad Agencije, saopćeno je iz OHR-a. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh