BiH

Osam stranaka dogovorilo koaliciju, pozvan i DF: Evo ko je stavio svoj potpis

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za BiH danas su usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

n1

Saglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim niovima u Bosni i Hercegovini dali su organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali.

Ispred NES-a i SBiH kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa partije Za nove generacije.

Demokratska fronta je također pozvana da također budu dio ove grupacije. Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina.

“Također, potpisnici su se obavezali i na što skorije usaglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima”, saopćeno je iz SDP-a. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh