BiH

Nastavljeno suđenje Novaliću i drugima, doneseni i kineski respiratori

Saslušanjem dva svjedoka odbrane Fahrudina Solaka, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalima u vezi sa nabavkom 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Fadil Novalić - fokus

U Sud BiH su stigli i sporni respiratori, koji bi trebalo da budu prezentovani u sudnici.

Na prošlom ročištu je nastavljeno izlaganje nalaza Leandra Pekija, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

Osim Novaliću, sudi se ministru finansija FBiH Jelki Milićević, nekadašnjem direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku preduzeća “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću zbog sporne nabavke 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi. prneos “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh