BiH

Njemačka donira OS BiH oko 820 hiljada evra za radove na dvije kasarne

Njemačka će donirati oko 820.000 evra za provođenje infrastrukturnih mjera na lokacijama dvije kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Pazariću i Visokom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

To je predviđeno trećim tehničkim sporazumom o dodjeli finansijske podrške Oružanim snagama BiH koji su danas u Sarajevu potpisali ministar odbrane BiH Sifet Podžić i vojni ataše Njemačke u BiH pokovnik Franc-Jozef Nolte.

Sa ranije potpisana dva sporazuma, Njemačka će ukupno Oružane snage BiH podržati sa 1,1 milion evra.

Ranije su potpisana dva sporazuma koji su se odnosili na realizaciju opremanja škole njemačkog jezika na lokaciji kasarne Rajlovac od 80.000 evra i poboljšanje bezbjednosti skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava “Grabež” u Bihaću i skladišta pogonskog goriva “Stojkovići” u Novom Travniku od 200.000 evra, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh