BiH

SDS će tražiti ponavljanje izbora u Doboju, najavljene krivične prijave

Srpska demokratska stranka tražiće od Centralne izborne komisije ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i opštinama zbog, kako kažu, neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana a posebno pod okriljem noći kada se na tim biračkim mjestima desilo prekrajanje izborne volje.

SDS - N1

“Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mjestima nisu dati na uvid zapisnici koje su prepravljani od strane članova biračkih odbora čime je prekrojena izborna volja građana. S pravom smatramo da se na ovim biračkim mjestima stanje na zapisnicima ne poklapa sa glasovima koji se nalaze u vrećama. Zbog toga će pravni tim Srpske demokratske stranke uputiti zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji za ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su pod okriljem noći prepravljani zapisnici”, navode iz SDS-a.

Ističu da njihov pravni tim radi na pripremi krivičnih prijava protiv lica koje su činila izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima.

“Zbog izmjene izborne volje naroda pod okriljem noći smatramo da je neophodno da se brojanje glasova za neke nivoe vlasti a prije svega za nivo predsjednika Republike Srpske i nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH vrši ručno u Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se otklonile sve sumnje da li stanje na zapisnicima zaista odgovara stanju glasova u vrećama”, poručuju iz SDS-a. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh