BiH

Prva reakcija iz BiH na rusku aneksiju Ukrajine: “Odbacujemo odluku Moskve kao ništavnu”

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je aneksiju četiri ukrajinske regije u sastav Rusije. Stigla je i prva reakcija iz naše zemlje.

Bisera Turković - Federalna

“Bosna i Hercegovina osuđuje i nedvosmisleno odbacuje pokušaj Ruske Federacije da pripoji teritorije Ukrajine. Narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, članice UN, je kršenje međunarodnog prava i ima nesagledive posljedice”, saopćeno je iz Kabineta ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

U saopćenju se navodi da, kao država koja je prije 30 godina branila i odbranila svoj suverenitet i teritorijalni integritet od agresije “snažno podržavamo borbu ukrajinskog naroda za slobodu”.

“Odbacujemo odluku Moskve kao ništavnu i neobavezujuću za institucije BiH”, navodi se u saopćenju.

Putin je danas iza 14:00 sati proglasio pripajanje Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja u sastav Ruske Federacije. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh