BiH

DODIK IDE U MOSKVU: SUTRA SE SASTAJE SA PUTINOM

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putuje u Moskvu, gdje će se sutra sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Podsjećamo, Dodikova savjetnica Ana Trišić Babić je rekla o ovoj posjeti da se ne očekuju nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima.

Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proljeće i sljedeću zimu – poručila je Babić.

Ona je navela da predstojeći sastanak Dodika i Putina u Moskvi predstavlja nastavak razgovora započetog na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.

Jedna od tema sastanka bit će energetska situacija i način kako da RS prođe što bolje u ovome svemu šta se dešava. Vjerovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema RS-u – dodala je Babić. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh