BiH

Svjetska banka u 30 godina s 2,5 milijarde dolara podržala 81 projekat u BiH

Tokom proteklih 30 godina Svjetska Banka je podržala 81 projekat u Bosni i Hercegovini, za šta je izdvojeno oko 2,5 milijarde dolara.

Svjetska Banka - bhrt

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa Sjaoćing Ju (Xiaoqing Yu), novoimenovanom direktoricom Svjetske banke za region Zapadnog Balkana, zahvalivši joj tom prilikom na kontinuiranoj podršci BiH.

Istakao je da je Svjetka Banka tokom prethodnih 30 godina podržala Bosnu i Hercegovinu kroz 81 projekat, u ukupnom iznosu od oko 2,5 milijardi američkih dolara, a osim toga administrirala je grant sredstva raznih donatora u visini od oko 500 miliona američkih dolara.

Tokom sastanka, zajednički je razmotreno više razvojnih projekata koje Bosna i Hercegovina trenutno provodi ili su u fazi pregovora sa Svjetskom bankom, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh