BiH

Ambasada Rusije: SAD i EU mogu izvršiti cyber napad na BiH i optužiti nas

Ambasada Rusije u BiH objavila je danas kako su, kako navode, “obratil pažnju na „zabrinutost“ zapadnih predstavnika zbog navodne namjere Rusije da izvrši cyber napade na BiH i da utiče na takav način na rezultat predstojećih izbora”.

Ambasada Rusije - RTRS

– Još jedna porcija antiruskih dezinformacija. Pozivajući se na „iskustvo“ američkih izbora 2016. godine, direktor NATO-ovog Centra za komunikacije Janis Sarts tvrdi: „oni (dakle Rusija) pokušavaju da iskoriste postojeće slabe tačke za stvaranje nestabilnosti u zemlji i da dovedu u pitanje legitimitet i rezultate izbora“, navode iz Ambasade Rusije i dodaju:

– Dakle ovako se priznaje postajanje slabih tačaka američkog izbornog sistema, oslonac svjetske demokratije. U stvarnosti, to nisu samo slabe tačke, već zastrašujući arhaizam i antidemokratizam, koji Washington brani s pjenom na usnama.

– Pokušajte da organizujete posmatranje izbora u Americi od strane OSCE-a, čiji član jesu i SAD – šerif će vas odmah izgurati sa biračkog mjesta i staviti vam lisice na ruke! Slabe tačke zahtijevaju odgovarajući tretman i ispravljanje, a nikako ne njegovanje da se iskoriste kao alibi za mitske „napade“, navode iz Ambasade i nastavljaju:

– U stvari, sasvim je sve suprotno – SAD i njihovi saveznici troše ogromnu količinu novca da se umiješaju u izbore u Rusiji. Što se tiče cyber napada, sada svaki pametni učenik može izvršiti kompjuterski napad, pažljivo ga prikrivajući. A ne sumnjamo se da Centar za komunikacije NATO-a, Ambasada SAD ili Delegacija EU u Sarajevu imaju stručnjaka koji će izvršiti napad na BiH kao i da označe ovaj napad kao da je „proizveden u Rusiji“, u to se ne sumnjamo, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh