BiH

Pijavica ‘protutnjala’ kroz Tomislavgrad? Uništeni krovovi kuća, oko 50 automobila oštećeno

Snažan vjetar i jako kišno nevrijeme zahvatilo je danas poslije 16 sati područje općine Tomislavgrad.

pijavica Tomislavgrad - Tomislavnews

U prigradskom naselju Kolu ‘zametnula’ se pijavica kod semafora i krenula prema selu. Meteorolozi nisu zvanično potvrdili da se radi o pijavici, ali sudeći prema snimcima koji su objavili lokalni mediji, u pitanju je ova pojava.

Kako javlja portal tomislavnews.com, mještani su je sa strahom promatrali i pratili, vidjeli su kako je raznijela krov kuće.

Načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić odmah je izišao na teren.

“Današnja pijavica oštetila je mnoge kuće, vozila. Hvala Bogu da ljudi nisu stradali, sve ostalo će se nekako nadoknaditi”, rekao je Buntić.

Stradalo je više automobila, oko 50, u krugu jednog prodajnog centra u ovom mjestu, javlja TomislavCity.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh