BiH

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH sastali se s delegacijom iz Turske na čelu s Erdoanom

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, očekuje niz programa

sastanak - Twitter

Članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastali su se s delegacijom Republike Turske koju predvodi predsjednik države Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Njegovom dočeku u zgradi Parlamenta BiH prisustvovali su predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Bakir Izetbegović te prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i drugi zamjenik predsjedavajućeg Denis Zvizdić, kao i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara.

U pratnji Erdoana, pored članova njegovog kabineta, doputovali su i njegova supruga Emine Erdoan, ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušolu (Cavusoglu), ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu (Suleyman Soylu), ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoj (Ersoy), ministar nacionalne obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailolu (Karaismailoglu), šef Ureda za namjensku industriju pri Uredu predsjednika Turske Ismail Demir, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje biće Hrvatska.

Erdoan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem. Predsjednik Turske će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA). Predviđen je poslovni forum i u Hrvatskoj. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh