BiH

Erdogan svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan stigao je u Sarajevo. On će boravit u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Erdogan svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH - vijesti.ba

Na sarajevskom aerodromu dočekala ga je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, a potom je uslijedila i svеčаnа cеrеmоniјa dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred zgrade Predsjedništva BiH.

U toku je susret s članovima Predsjedništva BiH. Za 13.10 sati planiran je sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske, a u 14.00 sati biće održana kоnfеrеnciја zа novinare.

Kako je najavljeno, Erdogan će se susresti i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Uz predsjednika Erdoğana, najavljeno je da bi delegaciju Republike Turske trebali činiti: ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu, ministar unutrašnjih poslova Süleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirişçi, ministar trgovine Mehmet Muş te ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoğlu.

Također, u delegaciji bi trebali biti i zamjenik predsjednika AK Partije Ömer Çelik, zamjenik predsjednika AK Partije, parlamentarac AK Partije ispred Grada Bursa Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye-Bosna i Hercegovine Refik Özen i ambasador Turske u Sarajevu Sadık Babür Girgin, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh