BiH

Sinan Čizmić borio se prsa u prsa sa medvjedom i tako spasio svoj život ali i svoje stado

Legenda Željeznog Polja Sinan Čizmić, sinoć se borio prsa u prsa sa medvjedom i tako spasio svoj život. Mladi medvjed utrčao je u stado ovaca i napao Sinana Čizmića u Dubravama. Ubrzo nakon toga, u samoodbrani, uplašeni Čizmić je uspio da ustrijeli medvjeda.

Sinan Cizmic - Crna-hronika

Prava drama odvijala se sinoć u Željeznom Polju, tačnije u Dubravama kada je medvjed napao pastira Sinana Čizmića i njegovo stado ovaca. Mladi medvjed napao je stado ovaca, ali i vlasnika nakon čega je u strahu i upucao divljač i tako spasio svoj život.

Također, medvjed je povrijedio pastira Sinana Čizmića, a on je, na sreću, prošao bez većih povreda. Iz LD “Orlovik” Žepče preporučuju gljivarima da sa oprezom ulaze u šumu i da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunaca piše 072info.

ubijeni medvjed – Crna-hronika.info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh