BiH

Bisera Turković će tražiti da BiH finansijski pomogne Pakistanu nakon poplava

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je telegram saučešća ministru vanjskih poslova Islamske Republike Pakistan Bilawal Bhutto Zardariju, a povodom velikih poplava koje su zahvatile ovu prijateljsku zemlju.

Bisera Turković - Federalna

“Svi smo duboko pogođeni razmjerama tragedije u vašoj bratskoj zemlji. Ljudski životi izgubljeni u ovoj nepogodi su nenadoknadivi i stojimo uz vas u žalosti. Uvjereni smo da će vaša velika nacija vrlo brzo nadoknaditi materijalne štete. Bosna i Hercegovina i naš narod su uz vas” – navedeno je između ostalog.

Također, ministrica Turković će pokrenuti inicijativu da BiH iz državnog budžeta izdvoji sredstva za pomoć Islamskoj Republici Pakistan za oporavak od katastrofalnih poplava, saopćeno je na njenom FB profilu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh