BiH

Bosanski lovci na oluje: Oprez, stiže ciklona Luna, odnijela je 13 života

Bosanski lovci na oluje na svojoj su Facebook stranici pozvali građane da se narednih sati i narednih dana čuvaju vremenskih neprilika.

Oluja - Ilustracija / Nezavisne.com

“Pod utjecajem smo ciklone “Luna”, koja će idućih sati i dana donijeti obilne oborine i nepogode. Pozivamo građane na oprez, posebno idućih sati te sutra. Ova ciklona je do sad odnijela 13 života (u Italiji, Austriji, na francuskoj Korzici). Iako se kod nas ne očekuje takav intenzitet, vrijedi biti na oprezu jer će lokalno biti i jačih pljuskova pa su moguće i bujične poplave. U slučaju da dođe do razvoja jačih olujnih sistema kakav je npr. MCS (Mezoskalni konvektivni sistem/sustav) izgledan je i olujan vjetar u predjelima koje zahvati MCS”, naveli su.

Pozvali su građane da budu toku, ne gledaju u nebo, već u meteorološki radar na sljedećim linkovima:

☁️DHMZ Hrvatske: https://meteo.hr/podaci.php?section=podaci_mjerenja…

☁️Idokep & Meteopress Mađarske i Češke: https://www.idokep.hu/adria

“Temperature u značajnom padu. Nestabilno vrijeme zadržat će se i iduće/g sedmice/tjedna.

Napomena – ovo upozorenje nije službeno upozorenje državnih institucija već skretanje pažnje građanima na oprez od strane neprofitne zajednice lovaca na oluje /BSC/. Službeno upozorenje potražite na sajtu Meteoalarm”, stoji u objavi na Facebook stranici. prenosi “N1”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh