BiH

Schmidt za Spiegel: Dobio sam veliku podršku građana

Visoki predstavnik Christian Schmidt je za njemački list Der Spiegel poručio da je dobio ogromnu podršku građana zbog ljutite reakcije na pitanje novinarke jučer u Goraždu.

Christian Schmidt - depo.ba

Der Spiegel piše da je Schmidt bivši njemački ministar poljoprivrede, izazvao “pometnju izljevom bijesa na konferenciji za novinare”.

Zaista me iznerviralo, jer sam jako iznenađen da mnogi u politici prihvataju da u Federaciji BiH, na primjer, nije uspostavljena vlada četiri godine, a neki to tako lako prihvataju. To moram da kritikujem, jučer sam to sasvim jasno dao do znanja – kazao je Schmidt.

Izjavio je i da je sretan zbog “velike podrške” koju je dobio od građana u BiH. Rekao je i kako se nada da je “konačno probudio donosioce odluka u politici“.

Dio budućnosti zemlje u srcu Evrope biće izgubljen ovdje ako se stvari ovako nastave – zaključio je, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh