BiH

TURKOVIĆ: DODIK IMA NAJMANJE PRAVA DA DIJELI DIPLOMATSKE LEKCIJE, MANDAT JE POTROŠIO NA IZAZIVANJE SUKOBA

Nakon što se Milorad Dodik po ko zna koji put obrušio na Biseru Turković povodom demarša koji je ministrica vanjskih poslova Izraelu zbog podrške njihove ambasade HDZ-ovim prijedlozima izmjena Izbornog zakona BiH, poručila je da on ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome.

Bisera Turković - Avaz.ba

Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izvještajima Visokog predstavnika identificiran kao direktna prijetnja miru i stabilnosti BiH i regije, ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome.
Umjesto da kao član predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na evropskom putu, Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije, ne samo unutar BiH, nego i sa međunarodnim prijateljima. BiH je predana dobrim odnosima sa svim prijateljskim državama, uključujući i Izrael.
Nota koja je upućena ima za cilj upravo popraviti štetu i razjasniti pozicije koje su kontradiktorne u objavljenom Memorandumu izraelske ambasade! – poručila je Turković na svom Facebook profilu uz video na kojem se vide brojne uvrede koje joj je Dodik uputio. prneois “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh