BiH

Rijaset se oglasio o pismu NIP-a: Nikakvo pismo nije stiglo na našu adresu

Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni – NiP – adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Nakon što je lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković uputio pismo Reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću, kako pišu mediji, oglasili su se iz Rijaseta Islamske zajednice tvrdeći da nikakvo pismo nisu ni zaprimili.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

– Nikakvo pismo iz političke stranke Narod i Pravda (NiP) nije stiglo na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i o sadržaju pisma smo saznali iz medija – saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

HDZ radio na isti način
Kako se navodi, Islamska zajednica je vrlo iznenađena, ne samo načinom, već i tonom pisma.

– Ovo nije način komunikacije. Ovako se ne zakazuju sastanci, a pogotovo se ovako ne komunicira s reisul-ulemom. Pismo, koje je objavljeno u javnosti doživljavamo kao pokušaj discipliniranja. U njemu se nama prijeti. Do sada je samo HDZ Dragana Čovića radio na ovakav način i imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici i reisul-ulemi – navodi se u saopćenju.

Stranka Narod i Pravda danas je na svojoj web-stranici objavila pismo u kojem traži sastanak s reisul-ulemom Husein-ef. Kavazovićem.

Optužuju vjerskog poglavara
U pismu iz ove stranke se vrhovni vjerski poglavar optužuje da podržava “jednog kandidata i jedan politički subjekat”, te se traži sastanak, kako se “predmetna pitanja” ne bi postavljala “u javnom prostoru”.

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

– Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni – NiP – adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje. To se neće desiti – navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh