BiH

ALEKSANDAR VUKOVIĆ POZVAO VISOKOG PREDSTAVNIKA: “Donesite Zakon svih zakona – Lex specialis – Zakon o zabrani negiranja države Bosne i Hercegovine”

Reagovao i sociolog Esad Bajtal.

Vuković poručio da će zahtjev uputiti i u zvaničnoj formi…

U jeku reakcija na tehničke izmjene Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, pojavio se i jedan neobičan prijedlog.

On stiže iz Banja Luke.

Naime, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Banja Luka Aleksandar Vuković zatražio je od Schmidta da donese poseban zakon – Lex Specialis.

O kakvom se zakonu radi Vuković je pojasnio u kratkom otvorenom pismu upućenom visokom predstavniku.

– Zakon svih zakona – Lex specialis – Zakon o zabrani negiranja države Bosne i Hercegovine!

Pozivam Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta da iskoristi svoja ovlaštenja i donese ovaj državotvorni akt!

I dobiće ovaj zahtjev u zvaničnoj formi!

Uspostavljanje karaktera poštovanja države Bosne i Hercegovine je pitanje svih pitanja!, naveo je u kratkoj poruci Vuković.

Politički analitičar i sociolog Esad Bajtal pozitivnom smatra inicijativu SDP-ovog Aleksandra Vukovića da OHR nametne Zakon o zabrani negiranja BiH.

ZAKON O ZABRANI NEGIRANJA DRŽAVE”

Konačno nešto što ima ljudskog, političkog i svakog drugog smisla, prenosi SB.

Time bi se političkim bleferima, politčkom banditizmu i razbojničko-hajdučkim politikama konačno stalo ukraj.

Bravo za Aleksandra Vukovića.

Vuković od visokog predstavnika traži da nametne zakon svih zakona – Lex specialis – Zakon o zabrani negiranja države Bosne i Hercegovine”, naveo je Bajtal na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh