BiH

Sve je spremno: Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u nedjelju od 16 sati

Tradicionalni 456. skokovi sa Starog mosta održat će se u nedjelju sa početkom od 16 sati. I ove godine kompletna manifestacija će trajati dva dana, a početak manifestacije označit će defile mladih skakača uz bubnjeve u subotu u jutarnjim satima.

Skokovi sa Starog Mostar - FaceTV

Istog dana planirani su“Šlaufijada“ (utrka posada na šlaufima niz Neretvu), skokovi juniora sa skakaonice Duradžik, kao i tradicionalni turnir u tavli. Za kraj, organizator je planirao zabavu na platou ispod mosta uz bakljadu, na kojoj će se u nedjelju u večernjim satima dodijeliti priznanja pobjednicima.

– Konačan broj skakača koji će nastupiti na ovogodišnjim skokovima će biti poznat u nedjelju oko 13 sati. Želimo izaći u susret svima koji dolaze, i naravno za nas je najvažnije da sve prođe bez povreda i drugih problema, rekao je glasnogovornik Kluba skakača Mostari, Saša Oručević.

Zahvalio je Policijskoj upravi i Hitnoj pomoći Doma zdravlja Mostar koji su uz Klub skakača godinama, brinući o sigurnosti skakača i posjetilaca manifestacije.

Skakače će ove godine ocjenjivati žiri u sastavu Alica Jakirović (predsjednik), Samir Zukanović – Lilo, Haris Škoro, Haris Šiširak i Branko Bogičević. Koordinatori na mostu će biti Vedran Ugljen i Đani Jakirović, koji je ujedno autor skulpture koja će se uručiti pobjednicima.

Za Šlaufijadu je prijavljeno osam posada, a za skokove juniora pet skakača na glavu i jedanaest na noge. Prijavio se i skakač starosti osam godina, kao i oni stariji koji će skakati sa visine od 15 metara. Skokove su ove godine podržali renomirani brendovi uz tradicionalne pokrovitelje Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grad Mostar, poput BH Telecoma i BH Pošte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh