BiH

Izetbegović: Mlade ljude i vojnike nadoknadit ćemo robotima

Lider SDA Bakir Izetbegović na stranačkom skupu održanom sinoć u Hadžićima je rekao da “mlade ljude i vojnike nadoknadiće robotima”. Ta izjava izazvala je buru negativnih i ismijavajućih komentara na društvenim mrežama.

Bakir Izetbegović - Screenshot

Na tom skupu, govorio je, između ostalog, o problemu iseljavanja.

“Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima”, kazao je Izetbegović.

Brojni su komentari na društvenim mreža i, upravo nakon ovakvih izjava političara, sve češće možemo čuti rečenicu: “Odavde treba ići”.

“Nemoj da bi slučajno povećao plate, smanjio cijene pa da narod ne ide. Ali dobro obećao je 100.000 radnih mjesta, zaposlilo se i više, ali u inostranstvu. Bravo legendo, samo nastavi tako“, jedan je od ironičnih komentara.

“Kako je krenulo i roboti će ganjati vize da bježe”, kaže još jedan korisnik društvenih mreža. prneosi N1

“Zamisli izjaviš ovo, odeš na kafu i ručak, završiš s poslom i dođeš kući, prilegneš i upališ TV, i vidiš da si ovo izjavio u Bosni i Hercegovini u izbornoj godini kada se boriš da budeš lider države. Gledaš ovo i ne pitaš se jesi li normalan”, razočarano će građanin BiH.

Cijeli snimak tribine SDA u organizaciji Općinski odbor SDA Hadžići pogledajte u nastavku:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh