BiH

Nikšić o odlukama Schmidta: Uvođenjem praga za ulazak u DN, prekršile bi se presude Evropskog suda

Nermin Nikšić, lider SDP-a BiH komentarisao je mjere koje bi, prema navodima medija, visoki predstavnik Christian Schmidt trebao nametnuti za ponovno funkcioniranje Federacije BiH,

depo

“Sinoć sam svojim statusom nastojao da ne komentarišem glasine koje su dolazile i do mene, a koje u našem razgovoru gdin Schmidt nije spomenuo nijednom rječju.

Naprotiv, rekao je da nije donio odluku, da hoće da sasluša svakoga, te da ćemo razgovarati u sljedećoj sedmici.

Međutim, prijedlog koji su pravni eksperti iz OHR danas predstavili predstavnicima SDP-a i NS, koji je u međuvremenu postao dostupan i javnosti, a za koji su i danas tvrdili da nije konačan prijedlog nego samo jedna od ideja ne dopušta šutnju, ne dopušta podjelu na poziciji i opoziciju, ne dopušta ničije nijemo posmatranje.

Mi u SDP smo uvijek do sada bili čuvari vrijednosti multetničke Bosne i Hercegovine, slobode i prava svakog čovjeka da se izjašnjava prema svom osjećaju, te ravnopravnosti svih naših građana na području cijele Bosne i Hercegovine.

To što smo uvijek bili za civilizirani dijalog, zastupali svoje stavove i nastojali argumentima doći do evropskih demokratskih rješenja nikome ne daje za pravo da misli kako ćemo nijemo posmatrati urušavanje svih civilizacijskih normi i multietičnosti Bosne i Hercegovine.

Ne, oko ovih principa sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine nema cjenkanja, nema pregovaranja i mi od svojih ideala nećemo odstupiti ni milimetra. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh