BiH

Samir Bečić, Bosanac sa adresom u Americi, tražio bosanski jezik za Apple korisnike

Samir se nada da će njegovo otvoreno pismo u kojem se traži više uključivanja donijeti pozitivne promjene za milione korisnika, poručio je

Samir Bečić, Bosanac sa adresom u Americi, strastveni je korisnik Applea i lično i profesionalno, ali svaki put kada ode kucati na svom maternjem bosanskom jeziku, nema tastaturu na maternjem jeziku. Iako naizgled benigno, nedostatak bosanskog jezika/tastature iritira mnoge ljude, posebno imajući u vidu da srpski i hrvatski jezik imaju prilagođene tasture.

Apple je odgovorio pismenim putem i otvorio slučaj uvođenja bosanskog jezika u njihove proizvode. U pismu su također uvjerili Samira da će ovaj zahtjev riješiti na vrijeme. Napomenuto je da treba očekivati ​​dalju prepisku.

Pismo Samir Bečića prenosimo u cijelosti:

– Apple je jedna od najvećih kompanija na svijetu i revolucionirala je način na koji koristimo tehnologiju i digitalno komuniciramo s kolegama. Kao takav, Apple igra važnu ulogu u našim svakodnevnim životima i u korporativnoj Americi – čak je dospio na listu 10 najboljih na listi Fortune najboljih 100 kompanija Health Fitness Revolutiona za koje treba raditi, a Appleov tim proglašen je jednim od najsposobnijih tehničkih rukovoditelja u 2017.! Osnivač Health Fitness Revolutiona Samir Bečić bio je impresioniran jutarnjom fitnes rutinom tog tima, za koju je utvrdio da je jedna od najsveobuhvatnijih od bilo kojeg od Fortune 500 izvršnih direktora. Samir se nada da će njegovo otvoreno pismo u kojem se traži više uključivanja donijeti pozitivne promjene za milione korisnika – poručio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh