BiH

Plenković: Genocid u Srebrenici je poraz čovječanstva

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je genocid u Srebrenici “poraz čovječanstva” i izrazio pijetet prema žrtvama, a sućut njihovim obiteljima.

“Prošlo je 27 godina od genocida #Srebrenica koji predstavlja poraz čovječanstva. S pijetetom se prisjećamo više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila ubijenih u Srebrenici. Duboko suosjećamo s njihovim obiteljima i najmilijima”, napisao je Plenković na Twitteru.

Obljetnica je genocida u Srebrenici što su ga 1995. godine nad Bošnjacima s tog područja počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Procjenjuje se da je tijekom deset dana srpnja ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka, još uvijek se traga za posmrtnim ostacima njih oko tisuću.

Bivši politički i vojni vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić osuđeni su na doživotni zatvor zbog odgovornosti za počinjenje genocida u Srebrenici, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh