BiH

Džaferović primio ambasadora Saudijske Arabije u BiH, razgovarali o vizama

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela Al-Alahmadija.

Džaferovic i Osamah Dakhel Al-Alahmadij - predsjedništvo BiH

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije države, za koje je ocijenjeno da su jako dobri i prijateljski, te da ih je potrebno dalje jačati i unapređivati.

Posebna tema bilo je jačanje ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije, naročito na polju turizma gdje postoji enorman potencijal.

Podcrtano je da postoje određene prepreke po pitanju širenja saradnje u oblasti turizma, prvenstveno kada je riječ o viznom režimu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da se zalaže za uklanjanje administrativnih barijera za jačanje saradnje u oblasti turizma, uključujući ukidanje viza za turiste iz Saudijske Arabije.

Predsjedavajući Džaferović je zamolio ambasadora da Kralju Saudijske Arabije i Čuvaru dva sveta i časna harema prenese čestitke uoči nastupajućeg Bajrama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh