BiH

Obilježavanje 29. godišnjice deblokade Mostara i pogibije Midhada Hujdura Hujke

Koordinacija temeljnih boračkih udruženja ARBiH Grada Mostara i HNK organizirat će danas obilježavanje 29. godišnjice operacije deblokade Mostara, oslobađanja bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke, a u sklopu manifestacije “Putevima pobjede ARBiH 1992-2021”.

Mithad Hujdur Hujka - Novasloboda.ba

U sklopu obilježavanja boračke delegacije posjetit će Podharem u 10 sati, Šehitluke u 10.30 sati, dok će se odavanje počasti i prigodan program u 11.15 sati održati na spomen obilježju Midhadu Hujturu Hujki i saborcima u Sjevernom logoru Mostar, saopšteno je iz JOB “Unije veterana” demobiliziranih boraca HNK.

U poslijepodnevnim satima održat će se marš na ruti Sjeverni logor Kandiljan – Vrapčići od 18 sati, a u 21 sat planiran je kulturno zabavni program na igralištu OŠ “Vrapčići”.

“Pozivamo sve naše saborce, RVI, porodice šehida, poginulih i nestalih boraca, pripadnike MUP-a RBiH kao i sve ostale građane da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju”, navodi se u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh