BiH

Tužilaštvo BiH nije formiralo predmet o tzv. Zakonu o agenciji za lijekove RS

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije formiralo poseban predmet u vezi sa tzv. Zakonom o agenciji za lijekove Republike Srpske, potvrđeno je za N1.

“U Tužilaštvu BiH u radu je predmet u kojem se ispituju aktivnosti koje se dovode u vezu sa narušavanjem institucija i ustavnog poretka BiH. Naime, formiran je predmet i vodi se istraga u vezi zaključaka Narodne skupštine RS u vezi prijenosa ustavnih nadležnosti sa BiH na entitet RS u oblasti odbrane, sigurnosti, indirektnog oporezivanja i pravosuđa. Poseban predmet nije formiran o Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske”, navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH za N1.

Podsjetimo, u okviru predmeta koji navode, ispitan je veći broj zvaničnika iz RS, ali i Milorad Dodik.

Denis Zvizdić objavio je jučer da je Ustavni sud ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te zaključke NSRS u vezi prenosa nadležnosti sa države na entitet Republika Srpska u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane. Dodik je danas komentirao ovu odluku i poručio: “Uradit ćemo sve što smo naumili, pažljivo biramo vrijeme”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh