BiH

O čemu su razgovarali Cavusoglu i Izetbegović

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu sastao se danas u Sarajevu, u okviru dvodnevne posjete BiH, sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Izetbegović i Cavasoglu - AA

Na sastanku je razgovarano o odnosima u svijetu, regionu i Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je zahvalio Cavusoglu na kontinuiranoj podršci Republike Turske stabilnosti i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine te njenom euroatlantskom putu.

Tokom razgovora je istaknuta važnost saradnje zemalja regiona, te da bilo kakav format budućih razgovora o toj temi treba involvirati isključivo nadležne državne institucije i njihove predstavnike, saopćeno je iz SDA.

Turski ministar vanjskih poslova se ranije danas sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, te s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Cavusoglu je održao sastanak sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

U okviru regionalne turneje započete u četvrtak, Cavusoglu je posjetio Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku, a nakon posjete Bosni i Hercegovini otputovat će na Kosovo. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh