BiH

Borenović se oglasio nakon što mu je Dodik navodno psovao

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović oglasio se na društvenim mrežama nakon današnjeg govora u Briselu.

Branislav Borenović - Twitter

On je tokom obraćanja na sastanku bh. političara sa predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i visokim predstavnikom Europske unije Josepom Borrellom između ostalog poručio domaćinima da “oni imaju luksuz da sebi priušte mandat čekajući korumpiranu elitu da uvede vladavinu zakona.”

“Ja i moj narod tu privilegiju nemamo. Mi se moramo suočiti sa surovom istinom. Кorumpirani političari i evropske vrijednosti ne mogu zajedno. Zbog toga ne očekujte od mene da s korumpiranim političarima potpisujem bilo šta”, rekao je Borenović prilikom obraćanja.

Mediji su ranije prenijeli informaciju da ga je Dodik nakon toga počeo vrijeđati, pa čak i psovati.

Borenović kaže da su se neki pronašli u njegovom govoru.

“Pa su, u svom maniru, počeli da psuju i vrijeđaju. Jasno i glasno izrečena istina očigledno boli”, napisao je Borenović vjerovatno aludirajući na Dodika. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh