BiH

Mijatović predao kandidaturu za Predsjedništvo: “Prilika da završimo sa Dodikom”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović predao je danas kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vojin Mijatovic - Facebook

Mijatović će biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a, prenosi Radio Sarajevo.

Na današnjoj press konferenciji kazao je da smo “25 godina propustili da pravimo građansku državu i bh. identitet”.

“Stalno je bilo odgađajanje. Nemoj zbog ovoga da ne bi pobijedio, nemoj zbog onoga… Mislim da više nemamo pravo da razmišljamo tako, već da razmišljamo u pravcu da napravimo građansku državu”, naveo je Mijatović.

“SDP je sebi dao zadatak da budemo partija čitave BiH. Sa kandidaturom Denisa Bećirovića u Federaciji BiH, dokazujemo da je rađanska Bosna i Hercegovina moguća. Nisam do kraja bio siguran da ćemo doći do momenta kada ću predati kandidaturu. Unazad osam mjeseci obišli smo oko 50 gradova van BiH, pričali s našim ljudima. Evo prilike da završimo s politikom Dodika i SNSD-a. Preko 500.000 Bosanaca koji su ‘vani’ treba da izađu na izbore i glasaju za Bosnu i Hercegovinu”, dodao je Mijatović.

Novinarima se obratio i predsjednik stranke Nermin Nikšić.

“Trebali smo imati kandidata za člana Predsjedništva iz RS-a 2018. godine. Žao mi je da sam tada odustao od te ideje. Na kraju je Milorad Dodik pobijedio.

Građanima iz RS-a trebamo ponuditi građanski izbor. Izbor kandidata koji želi zagovarati BiH. On i danas u Banjoj Luci svojim djelovanjem pokušava nametnuti priču Bosne i Hercegovine. Da pokušamo ojačati institucije BiH.

Za nas u SDP-u su Banja Luka i Prijedor, iste važnosti kao Tuzla i Sarajevo”, rekao je, između ostalog, Nermin Nikšić. prenosi “Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh