BiH

Predsjedništvo BiH nije obaviješteno o odlasku Tegeltije u Ohrid

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine BiH Zoran Tegeltija nije obavijestio Predsjedništvo BiH o odlasku u Ohrid na samit “Otvoreni Balkan”, potvrđeno je u petak za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Zoran Tegeltija - BHRT.ba

Iz Tegeltijinog kabineta je 1. juna saopšteno kako će predsjedavajući Vijeća ministara BiH učestvovati na samitu “Otvoreni Balkan” u Ohridu.

Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o pristupanju inicijativi “Mini Šengen”, koja je kasnije promiijenila ime u “Otvoreni Balkan”, rečeno je za RSE 3. juna iz te institucije. Predsjedništvo BiH je zaduženo za vanjsku politiku.

Samit se održava 7. i 8. juna, a počeće radnom večerom na kojoj će prisustvovati učesnici regionalnog skupa.

Članice inicijative “Otvoreni Balkan” su Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Inicijativu “Otvoreni Balkan”, koja se prvobitno zvala “Mini Šengen” pokrenuli su u novembru 2019. u Novom Sadu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i tadašnji premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh