BiH

Trivić nakon dojave o bombama: Nastava će se obustaviti

“Dojave o bombama u školama u RS, nastava tek kada se uvjerimo da su objekti bezbjedni”,kaže za srpskainfo Ministar prosvjete i kulture RS, Natalija Trivić.

Natalija Trivić - N1

Ministar prosvjete i kulture RS, Natalija Trivić, potvrdila je da je veći broj škola u RS noćas dobio dojave o postavljenim bombama.

Trivićeva kaže da je moguće da zbog toga danas neće biti nastave u pojedinim školama.

“Direktori su odmah kontaktirali policiju koja je izašla na teren i počela sa provjerama. Tamo gdje je do sada utvrđeno da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, nastava će biti uredno nastavljena. U onim školama u kojima još nisu završene provjere, trenutno nema nastave i moguće je da je danas neće bi biti, odnosno sve dok policija ne provjeri bezbjednost školskih objekata”, kaže Trivićeva.

Oglasio se MUP

Policijski službenici MInistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih školaširom Republike Srpske, a na osnovi emaila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba.

“U školama gdje nije još završen protivdiverzioni pregled lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene dok god se PDZ prgled ne završi, odnosno dok god se ne utrvdi da nema bezbjednosnih prijetnji”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana mnoge škole u Sarajevu i Istočnom Sarajevu su zaprimile dojavu o postavljenim bombama, no vršenjem KDZ pregleda ništa nije pronađeno. Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je da će se dojave o postavljenim bombama u zgradama u kojima su smještene Vlada Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općinski sud u Sarajevu te više od 110 osnovnih i srednjih škola, upućene u srijedu ujutro, 25. maja, tretirati kao “teroristički čin”. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh