BiH

Liz Tras: Pomažemo u obuci OS BiH, kako bi zaštitili sigurnost zemlje

U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu, istakla je ministrica vanjskih poslova

Lis Tras - Avaz

Ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Tras (Truss) posjetila je prošle sedmice Bosnu i Hercegovinu i Češku Republiku.

Ona je danas objavila video na Twitteru u kojem se osvrće na obje posjete.

– Agresija Rusije se ne može smiriti. Mora joj se suprotstaviti sa snagom. Ove sedmice sam bila u Bosni i Hercegovini i Češkoj. Svi oni predobro znaju cijenu ne suprotstavljanja agresorima.

Zato radimo s njima da podržimo Ukrajinu i uhvatimo se u koštac sa zlonamjernim ruskim uticajem širom Evrope. U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu. Pomažemo u obuci njihovih Oružanih snaga i zaštiti njihove sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da zapadni Balkan klizi unazad.

Dogovorili smo se sa češkim saveznicima da pojačamo isporuku oružja i uvođenje sankcija kako bismo pomogli Ukrajini. Također podržavamo NATO da zaštiti ranjive demokratije na rubu Evrope.

Historija nam govori da smirivanje nije rješenje za agresiju. Moramo se suočiti sa agresijom akcijom i snagom. Zato radimo sa našim saveznicima da podržimo Ukrajinu i osiguramo da Putin izgubi u Ukrajini – rekla je Tras. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh