BiH

Ruska ambasada: Članstvo BiH u NATO-u predstavlja djelovanje protiv Rusije

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao da postoje otvorene prijetnje ruske strane da će BiH iskusiti posljedice ako nastavi NATO putem, njegove stavove prokomentirali su iz Ambasade Rusije.

Iz ambasade Ruske Federacije u BiH istakli su za RTRS, kako ruski stavovi i razjašnjenje principa evropske sigurnosti nisu prijetnja.

Kazali su kako se posljednjih godina NATO pretvorio u agresivnu organizaciju čija je glavna meta Rusija.

“Učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, dakle antiruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije”, navode iz ambasade Ruske Federacije u BiH.

Istakli su kako su zbog nacionalne sigurnosti Rusije prinuđeni poduzeti odbrambene mjere, te kako svaka država ima pravo da suvereno djeluje u skladu sa vlastitim vanjskopolitičkim prioritetima, na način na koji je to uređeno njenim nacionalnim pravom.

“Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske sigurnosti nisu prijetnja, kako to ocjenjuju pojedini političari u BiH”, kazali su iz ambasade Rusije. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh