BiH

Schmidt stigao u Banjaluku, sastaje se sa Stanivukovićem

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt stigao je danas u Banjaluku gdje se sastaje sa gradonačelnikom tog grada Draškom Stanivukovićem.

Christian Smitdh - N1

Gradonačelnik Banjaluke je jučer poručio kako će se ponašati u skladu sa zaključcima NSRS.

“Zauzet ćemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, napisao je Stanivuković.

Inače, vlasti u entitetu Republika Srpska, ali i opozicija, ne priznaju Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Taskođer, NSRS je donijela zaključke prema kojima “predstavnici stranaka iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika (tzv. Inzkov zakon), smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim”.

“Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavniika u ‘zajedničkim’ institucijama, osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske sve dok se ne razriješi pitanje nametnutog zakona”, navodi se u jednom od tih zaključaka. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh