BiH

Reakcija Dodika na izjavu Džaferovića, prozvao i NATO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je da su način na koji je predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović otišao u sjedište NATO-a bez, kako je kazao, saglasnosti sva tri člana, teze koje su “samo stav njegove partije, poput one o NATO putu BiH, veća opasnost za BiH od bilo kakve retorike na koju se vole pozivati”.

Milorad Dodik - Radiosarajevo

“BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH”, napisao je Dodik na Twitteru..

On je dodao da je šteta što generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg učestvuje u “devastaciji” Dejtonskog mirovnog sporazuma, u čije se očuvanje kunu, “znajući da Džaferović u Briselu ne govori u ime BiH”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se danas u sjedištu NATO-a u Briselu sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh