BiH

Postignut sporazum s Vladom: Rudarima veće plate za 230 KM

Prednost ovog ugovora je da će svi uposleni u rudnicima imati isto povećanje u iznosu od 230 KM neto, što je prijedlog resornog ministra Nermina Džindića

Vlada Federacije BiH postigla je dogovor s rudarima nakon teških pregovora koji su se odvijali u zgradi ove institucije, potvrdio je za “Avaz” predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić.

Informaciju za “Avaz” je potvrdio i resorni ministar Nermin Džindić. On je rekao da je prihvaćeno produženje novog kolektivnog ugovora te da će svim uposlenim u rudnicima biti povećani iznos za po 230 KM neto. Riječ je o linearnom povećanju koje je stupilo na snagu od 1. maja.

Prednost ovog ugovora je da će svi uposleni u rudnicima imati isto povećanje u iznosu od 230 KM neto, što je prijedlog resornog ministra Nermina Džindića.

Podsjećamo, rudari su očekivali da će se donijeti odluka o privremenom produžavanju važenja kolektivnog ugovora koji je bio na snazi do 30. aprila ove godine uz izmijenjenu osnovicu za obračun plaća u svim rudnicima uglja u FBiH.

Kako je ranije za “Avaz” rekao predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić, rudari nisu odustajali od svojih zahtjeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh