BiH

Objavljena velika vremenska prognoza za ljeto: Na Balkanu nas očekuje pravi pakao

Mogu se očekivati i naleti oluja

Objavljena je velika prognoza za ljeto, a ako se prognoza najpoznatijeg svjetskog meteorološkog servisa AccuWeather pokaže tačnom, onda će u južnom dijelu Evrope vrućine biti rekordne.

Mogu se očekivati i naleti oluja.

AccuWeather u svojoj ljetnjoj prognozi za Evropu ističe kako će preovladavati visoke temperature dok će najtoplije biti na Balkanu. Slično prošlom ljetu, gradovi širom Balkana ove godine mogu očekivati ​​veći broj dana sa temperaturama iznad 32 stepena.

A to bi, zbog velikih potreba za hlađenjem, moglo predstavljati veliko opterećenje za energetski sektor.

Kako navode, u našim krajevima oluje će prekidati ljetnju vrućinu. Povećan će biti i rizik od suše, iako meteorolozi vjeruju da će ona biti manje izražena u odnosu na prošlo ljeto.

Česti pljuskovi praćeni grmljavinom mogući će biti u drugom dijelu ljeta, a te vremenske neprilike mogle bi se negativno odraziti i na poljoprivredu, naročito na žitarice, kukuruz.

Ljetnje vrućine ne bi trebalo tako da pogode sjeverni dio Evrope kao onaj južni, kažu meteorolozi. prenosi “Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh