BiH

ZATRAŽENO UKIDANJE SVIH COVID MJERA ZA ULAZAK U BOSNU I HERCEGOVINU

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dostavilo je je Incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Gužva na graničnom prelazu - Jabuka.tv

S obzirom da je trenutna epidemiološka slika u Bosni Hercegovini već duži vremenski period povoljna, a vodeći se službenim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Javne zdravstvene ustanove RS-a, ovo ministarstvo je dostavilo prijedlog Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercergovine na daljne postupanje.

Ministar Josip Grubeša je istakao da ovaj prijedlog ne znači završetak pandemije koronavirusa, niti da građani ne trebaju voditi računa o svom zdravlju sukladno preporukama nadležnih tijela.

Ministarstvo pravde BiH na ovaj način uputilo je Incijativu kako bi Vijeće ministara BiH stavilo van snage “Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu”. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh