BiH

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, jugozapadnim i rjeđe u centralnim i zapadnim područjima Bosne

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, jugozapadnim i rjeđe u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu preovladava djelomično vedro vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčanije vrijeme prije podne. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana u Bosni i sjeveru Hercegovine će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh