BiH

Bakir Izetbegović dijelio bajramluk ispred Begove džamije u Sarajevu

U Begovoj džamiji u Sarajevu jutros je klanjan bajram-namaz, a s obzirom na to da je riječ o centralnoj svečanosti u Sarajevu, prisustvovali su mnogi iz političkog života.

Bakir Izetbegović - klix

Nakon što je jutros u Begovoj džamiji završen vjerski dio obilježavanja, vjernici su izašli ispred, čestitali blagdan jedni drugima, a zatim i podijelili bajramluk.

Među njima bio je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović koji je prisutnima dijelio bajram-banku.

Osim Izetbegovića, na bajram-namazu bili su i drugi političari iz vrha SDA, ali i drugih stranaka koji su također podijelili bajramluk.

Zajedno sa vjernicima u Begovoj džamiji, Bajram je dočekao i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh