BiH

Pred nama je kišni Bajram sa lokalnom grmljavinom, temperature preko 20 stepeni

Ovogodišnji Bajram obilježit će oblačno vrijeme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša - Istrain.hr

Danas je u Bosni i Hercegovini najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Međutim, u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuje porast naoblake sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se naoblačenje očekuje tek krajem dana ili tokom noći.

Najveća dnevna temperatura ići će do 25 stepeni.

U ponedjeljak 2. maja, prvog dana Bajrama obilježit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura kretat će se od šest do 14 stepeni celzijusa, dok će dnevna ići do 20.

(Foto: FHMZBIH)

U utorak se u našoj zemlji očekuje slično vrijeme kao i prethodnog dana. U prvom dijelu dana, u centralnim i istočnim područjima Bosne padat će kiša, a prestanak padavina se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura bit će u blagom porastu – do 23 stepena.

Identično vrijeme prognozira se i za srijedu, 4. maj, kada se očekuje pretežno oblačno vrijeme, sa mogućim lokalnim pljuskovima. Temperatura će se kretati u sličnim stupnjevima kao i prethodnih dana, najviša dnevna do 24 stepena, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh