BiH

Bajramska poruka reisa Kavazovića

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je poruku uoči Ramazanskog bajrama svim muslimanima Bosne i Hercegovine bilo da žive u zemlji ili izvan nje.

Husein-ef. Kavazović - Mina

– Poštovani braćo i sestre, muslimani i muslimanke, evo ispostili smo i ovaj ramazan i trudili se biti na visini ramazana ničim ne narušivši njegovu svetost. I bilo nam je lijepo i ugodno. Ramazanski ambijent je pun vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati. Molim Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle.

Sutra je Bajram, praznik pun radosti. Podijelite tu radost sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Posjetite druge ljude, ali i bolesne, napuštene i usamljene i obradujte ih nečim. I ne zaboravite siromašne. Radost nije potpuna ako se ne podijeli sa nekim – kazao je reisu-l-ulema, piše Fena.

Svima koji obilježavaju Bajram u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i svijetu, čestitao je nastupajuće dane Ramazanskog bajrama riječima: “Bajram šerif mubarek olsun!”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh